ChocoladepassionistaBij binnenkomst waan je je even in de film Chocolat. Niet zo zeer vanwege de inrichting, maar wel vanwege de overweldigende presentatie van de chocoladekunstwerken. De eigenaresse, Nancy Wysmantel, is ook geen Franse. Ze is opgegroeid onder de rook van de chocoladefabriek van Callebaut in het Belgische Lebbeke-Wieze tussen Brussel en Gent en hier werd ze al verliefd op chocolade.

Onder het motto ‘doe waar je blij van wordt’, verruilde ze zo’n 9 jaar geleden haar baan als marketeer voor een eigen chocoladeboetiek. Ze startte met een opleiding op de, hoe kan het ook anders, Chocolate Academy bij Callebaut en ging op zoek naar chocolademakers die, net als zij, chocolade maken waar ze blij van worden en anderen blij mee maken.

En dit uit zich ook in de verpakkingen en de presentatie. Nette rijen pralines achter een glazen toonbank en een witte wand met nisjes waar de chocoladecreaties in al hun eenvoud worden getoond. En door haar creatieve achtergrond is een cadeautje een lust voor het oog.

Haar passie voor chocolade en presentatie, haar opgedane kennis en haar creativiteit maken haar een chocoladepassionista en dit voel je bij Chocolata!

‘Mensen verwennen zit mij in het bloed. En waarmee kan dit beter dan met chocolade? En wist je trouwens dat een Belg zichzelf over het algemeen vaker op bijzondere chocolade trakteert? Dit genieten wil ik je graag laten ervaren.’

Nancy Wysmantel